Mamie Gourmande
in de media

Keuringsdienst Van Waarde

T65 meel

In november 2018 had Keuringsdienst van Waarde een uitzending over stokbrood, want hoe zit dat nu eigenlijk met echt Frans stokbrood? Wij kregen veel vragen over ons stokbrood, meel en zuurdesem. Bekijk hier de uitzending en lees over onze ingrediënten!

In 2014 hebben wij ons eigen vloeibare zuurdesem op basis van honing ontwikkeld. Dit vormt vandaag de dag nog steeds de basis voor onze broden. Het geeft ons brood een heerlijke smaak en geur, zonder dat het brood zuur wordt. Onze Franse bakkers vormen het deeg zelf met de hand en bakken dit vervolgens iedere dag vers in onze vloeroven.

We gebruiken uitsluitend Label Rouge meel uit Frankrijk. Dit meel is van superieure kwaliteit, het voldoet namelijk aan strenge kwaliteitsnormen. Het label wordt door het Franse Ministerie van Landbouw uitgegeven aan meel dat geen additieven bevat en afkomstig van CRC (Culture et resources contrôlées) granen. Dit houdt onder andere in dat de akkers waarop de granen worden geteeld ver weg liggen van vervuilingsgebieden en dat de oogst wordt bewaard zonder bestrijdingsmiddelen.

Mamie Gourmande

Gangetje 14 
2311 ER Leiden
+31 (0)71 532 6198

contact@mamie-gourmande.nl

Openingstijden

Maandag: 10.00 - 19.00
Dinsdag / vrijdag: 07.00 - 19.00
Zaterdag: 07.00 - 17.00
Zondag: Gesloten

L'Atelier de Mamie Gourmande

Hogewoerd 128
2311 HT Leiden
071 889 3177
contact@mamie-gourmande.nl

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag: 08.00 - 15.00
Zondag / maandag: Gesloten

 

 

 

Over Mamie Gourmande

Mamie Gourmande is een ambachtelijke Franse bakkerij in Leiden. Zes dagen per week bakken we heerlijke Franse broden en andere lekkernijen in onze eigen oven. Alles is Frans, van het meel waar de broden mee worden gemaakt, de bakkers en zelfs het grootste deel van het personeel praat Frans. Bourgondisch genieten dus!

 

© Mamie Gourmande 2019