Ons assortiment

Bij Mamie Gourmande maken wij de hele week door heerlijke Franse broden, croissants, éclairs, noem maar op! Bekijk ons hele assortiment, zodat je goed voorbereid naar onze winkel kan komen.

Bij Mamie Gourmande maken wij de hele week door heerlijke Franse broden, macarons, éclairs, en noem maar op! Bekijk ons hele assortiment zodat je goed voorbereid naar onze winkel kan komen!

Ingrediënten

Wij van Mamie Gourmande hebben een passie voor onze producten en gebruiken daarom kwalitatief goede ingrediënten. Zo gebruiken we ingrediënten met het Franse keurmerk ‘Label Rouge’ en producten uit de omgeving. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk ingrediënten authentiek Frans te houden. Dit betekent dat bijvoorbeeld het meel wordt geïmporteerd vanuit Frankrijk. Bij Mamie Gourmande kun je er vanuit gaan dat we eerlijke en natuurlijke ingrediënten gebruiken.

T65 meel

In 2014 hebben wij ons eigen vloeibare zuurdesem op basis van honing ontwikkeld. Dit vormt vandaag de dag nog steeds de basis voor onze broden. Het geeft ons brood een heerlijke smaak en geur, zonder dat het brood zuur wordt. Onze Franse bakkers vormen het deeg zelf met de hand en bakken dit vervolgens iedere dag vers in onze vloeroven.

Ons assortiment

Confiture reine-claudes

Confiture reine-claudes

Jam van groene pruimen. Meerdere smaken jam verkrijgbaar

Flûte

Flûte

De kleine versie van de echte Franse baguette, gemaakt van zuurdesem en T65 meel

Confiture de figues

Confiture de figues

Jam van vijgen.
Meerdere smaken jam
verkrijgbaar

Pepit pain tradition

Pepit pain tradition

De kleine variant van de boule tradition (een ronde baguette), voor de kleine trek

Torsade fromage

Torsade fromage

Kaasstengel van croissant deeg,
Emmental kaas en
Franse mosterd

Quiche saumon poireaux

Quiche saumon poireaux

Quiche gevuld met
zalm en prei.
Voor de hartige trek

Tartelette au chocolat

Tartelette au chocolat

Klein taartje
gevuld met
chocolade crème

Pain au chocolat

Pain au chocolat

Een roomboter croissant
gevuld met pure chocolade.
Wie kent 'm niet?

Pain de mie aux céréales

Pain de mie aux céréales

Compacte combinatie van rogge, spelt, havervlokken, lijnzaad, sesam en zonnebloempitten

Opéra végetarienne

Opéra végetarienne

Croissant deeg met tomatensaus, spinazie, geitenkaas, honing en walnoten

Confiture de mangues

Confiture de mangues

Jam van mango. Meerdere smaken jam verkrijgbaar

Pain d’épeautre

Pain d’épeautre

Een 100% speltbrood
op basis van ons
eigen zuurdesem

Biere de Tradition (75cl)

Biere de Tradition (75cl)

Ons eigen gebrouwen Bière Blanche van overgebleven Pain de Tradition

Croissant

Croissant

De roomboter croissant zoals je deze in een echte Franse bakkerij vindt

Madeleines à la pistache

Madeleines à la pistache

Een traditionele kleine schelpvormige cake met de smaak van pistache nootjes

Sarrasin

Sarrasin

Brood gemaakt van een combinatie van T65 meel met boekweitmeel

Citron meringue

Citron meringue

Klein taartje met
citroencrème vulling
met meringue er op

Baguette tradition

Baguette tradition

De echte Franse baguette gemaakt van ons eigen zuurdesem en T65 meel uit Frankrijk

Beignet

Beignet

Van oorsprong Franse lekkernij: een mini-donut gevuld met frambozen- of appeljam

Confiture de peche et mangues

Confiture de peche et mangues

Jam van perzik en mango.
Ook in andere smaken

Flan à la noix de coco

Flan à la noix de coco

Een gebakken custard
met stukjes kokos.
Romig en tropisch

Boule tradition

Boule tradition

Deeg zoals de Franse baguette tradition, maar dan in ronde vorm

Éclair au chocolat

Éclair au chocolat

Langwerpig zacht gebakje gevuld met chocolade crème en een chocolade glazuur bovenop

Roulé jambon fromage

Roulé jambon fromage

Croissant gevuld met ham en kaas met daaronder een laagje huisgemaakte bechamelsaus

Pain pur seigle

Pain pur seigle

100% puur roggebrood
(klein en groot formaat
verkrijgbaar)

Délice cacao

Délice cacao

Voor de cacao liefhebber: een T65 brood van cacao, gevuld met chocolade stukjes

Pavé Mamie

Pavé Mamie

Combinatie van T65 meel aangevuld met molenmeel, op ambachtelijke wijze gemalen

Boule nordique

Boule nordique

Een heerlijke luchtige combinatie van o.a. rogge, gerst , haver, zonnebloempitten en mout

Baguette parisienne

Baguette parisienne

Een baguette gemaakt van T55 meel met gist in plaats van zuurdesem

Quiche Old Amsterdam

Quiche Old Amsterdam

Quiche gevuld met
Old Amsterdam kaas
en artisjok

Pain aux fruits rouges

Pain aux fruits rouges

Croissantdeeg gevuld
met rood fruit
en rozijnen

Éclair au cafe

Éclair au cafe

Langwerpig zacht gebakje gevuld met koffie crème en een koffie glazuur bovenop

Epeautre

Epeautre

Een 100% speltbrood
op basis van ons
eigen zuurdesem

Pain paysan

Pain paysan

Een groot boerenbrood gemaakt van molenmeel, te koop als heel, half of kwart

Sandwich rosette de Lyon

Sandwich rosette de Lyon

Halve baguette tradition
belegd met boter,
rosette de lyon en sla

Tartelette au poire et amandes

Tartelette au poire et amandes

Klein taartje met peer en amandelcrème

Apéro lardons

Apéro lardons

Een Pain de Tradition heerlijk gevuld met Emmental kaas en spekjes

Confiture cranberries et mûres

Confiture cranberries et mûres

Jam van cranberries en bramen. Ook in andere smaken

Flûte aux fines herbes

Flûte aux fines herbes

Een dejeunette (kleine versie van de baguette) ingesneden en gevuld met kruidenboter

Pain de seigle aux noix

Pain de seigle aux noix

Een combinatie van T65 meel met roggemeel gevuld met walnoten

Confiture de fraises

Confiture de fraises

Jam van aardbeien.
Meerdere smaken
jam verkrijgbaar

Macarons

Macarons

Luchtige koekjes die op elkaar zitten met een zachte vulling ertussen. In verschillende smaken

Sandwich jambon/comté

Sandwich jambon/comté

Belegd met zacht pittige
bergkaas, ham, sla, tomaat,
ei en boter

Mini pain aux céréales

Mini pain aux céréales

Een klein meergranenbroodje voor als de pain aux céréales te groot is

Baguette aux céréales

Baguette aux céréales

Ons meergranen baguette van onder andere geroosterde tarwemout en gerst

Opéra lardons

Opéra lardons

Croissant deeg met
crème fraîche, uitjes
en spekjes

Pepit pain nordique

Pepit pain nordique

Een kleine boule nordique, met o.a. rogge, gerst, haver, zonnebloempitten en mout.

Confiture d’abricots

Confiture d’abricots

Een heerlijke jam van abrikozen, een klassieke smaak. Meerdere smaken jam verkrijgbaar

Petit bleu

Petit bleu

Brood gevuld met
Roquefort, St. Agur,
krenten en hazelnoten

Tartelette aux fraises

Tartelette aux fraises

Klein taartje met
verse aardbeien en
crème pâtissière

Tartelette à la rhubarbe

Tartelette à la rhubarbe

Klein taartje gevuld
met crème fraîche
en rabarber

Abricotine

Abricotine

Een klassieker: roomboter croissantdeeg gevuld met abrikozen en bakkersroom

Chouquette

Chouquette

Chique soesjes: een heerlijke Franse gesuikerd soesje zonder vulling

Sandwich thon

Sandwich thon

Halve baguette tradition
belegd met huisgemaakte
tonijnsalade en sla

Confiture de baies de sureau et myrtilles sauvages

Confiture de baies de sureau et myrtilles sauvages

Jam van vlierbessen en bosbessen

Pain de campagne

Pain de campagne

Een half wit, half bruine zuurdesem bol gemaakt van T65 meel en aangevuld met rogge

Tartelette au citron nature

Tartelette au citron nature

Klein taartje
gevuld met
citroen crème

Sandwich saumon

Sandwich saumon

Halve baguette tradition belegd met gerookte zalm, sla en roomkaas

Baguette epi

Baguette epi

Onze baguette tradition in breekbroodjes vorm. Leuk om te delen!

Baguette au pavot

Baguette au pavot

Onze baguette tradition gemaakt van eigen zuurdesem en T65 meel met maanzaad bovenop

Sarrasin figues et cranberries

Sarrasin figues et cranberries

Combi van T65 met boekweitmeel met cranberries en vijgen

Tartelette aux framboises

Tartelette aux framboises

Klein taartje met
verse frambozen
en crème pâtissière

Croissant aux amandes

Croissant aux amandes

Een overheerlijk typisch Franse croissant gevuld met amandelcrème

Pain complet

Pain complet

Een klein volkorenbrood
op basis van ons
eigen zuurdesem

Confiture jam d’ananas et melon

Confiture jam d’ananas et melon

Jam van ananas en meloen. Ook in andere smaken

Pain sportif

Pain sportif

Klein broodje op basis van T65 meel met muesli en gedroogd fruit

Confiture framboises et groseilles

Confiture framboises et groseilles

Jam van frambozen en aalbessen

Baguette au maïs

Baguette au maïs

Baguette van maismeel met geroosterde mais en zonnebloempitten

Sandwich garnalen

Sandwich garnalen

Halve baguette tradition belegd met huisgemaakte garnalensalade en sla

Apéro provence

Apéro provence

Een Pain de Tradition heerlijk gevuld met zongedroogde tomaten en olijven

Sandwich brie

Sandwich brie

Halve baguette tradition belegd met brie, walnotenolie, rucola en walnoten

Biere de Tradition (33cl)

Biere de Tradition (33cl)

Ons eigen gebrouwen Bière Blanche van overgebleven Pain de Tradition

Madeleines

Madeleines

Een traditionele kleine schelpvormige cake met een vleugje citroen

Sandwich paté

Sandwich paté

Halve baguette tradition
belegd met Franse grove
varkenspaté en sla

Ons assortiment

Epeautre

Epeautre

Een 100% speltbrood
op basis van ons
eigen zuurdesem

Pain aux fruits rouges

Pain aux fruits rouges

Croissantdeeg gevuld
met rood fruit
en rozijnen

Pain de mie aux céréales

Pain de mie aux céréales

Compacte combinatie van rogge, spelt, havervlokken, lijnzaad, sesam en zonnebloempitten

Quiche Old Amsterdam

Quiche Old Amsterdam

Quiche gevuld met
Old Amsterdam kaas
en artisjok

Tartelette au citron nature

Tartelette au citron nature

Klein taartje
gevuld met
citroen crème

Tartelette au chocolat

Tartelette au chocolat

Klein taartje
gevuld met
chocolade crème

Boule tradition

Boule tradition

Deeg zoals de Franse baguette tradition, maar dan in ronde vorm

Confiture de figues

Confiture de figues

Jam van vijgen.
Meerdere smaken jam
verkrijgbaar

Madeleines

Madeleines

Een traditionele kleine schelpvormige cake met een vleugje citroen

Confiture de peche et mangues

Confiture de peche et mangues

Jam van perzik en mango.
Ook in andere smaken

Confiture reine-claudes

Confiture reine-claudes

Jam van groene pruimen. Meerdere smaken jam verkrijgbaar

Opéra végetarienne

Opéra végetarienne

Croissant deeg met tomatensaus, spinazie, geitenkaas, honing en walnoten

Éclair au cafe

Éclair au cafe

Langwerpig zacht gebakje gevuld met koffie crème en een koffie glazuur bovenop

Confiture de mangues

Confiture de mangues

Jam van mango. Meerdere smaken jam verkrijgbaar

Quiche saumon poireaux

Quiche saumon poireaux

Quiche gevuld met
zalm en prei.
Voor de hartige trek

Roulé jambon fromage

Roulé jambon fromage

Croissant gevuld met ham en kaas met daaronder een laagje huisgemaakte bechamelsaus

Sarrasin

Sarrasin

Brood gemaakt van een combinatie van T65 meel met boekweitmeel

Pepit pain tradition

Pepit pain tradition

De kleine variant van de boule tradition (een ronde baguette), voor de kleine trek

Baguette parisienne

Baguette parisienne

Een baguette gemaakt van T55 meel met gist in plaats van zuurdesem

Sarrasin figues et cranberries

Sarrasin figues et cranberries

Combi van T65 met boekweitmeel met cranberries en vijgen

Pain de campagne

Pain de campagne

Een half wit, half bruine zuurdesem bol gemaakt van T65 meel en aangevuld met rogge

Tartelette au poire et amandes

Tartelette au poire et amandes

Klein taartje met peer en amandelcrème

Sandwich garnalen

Sandwich garnalen

Halve baguette tradition belegd met huisgemaakte garnalensalade en sla

Tartelette à la rhubarbe

Tartelette à la rhubarbe

Klein taartje gevuld
met crème fraîche
en rabarber

Pain pur seigle

Pain pur seigle

100% puur roggebrood
(klein en groot formaat
verkrijgbaar)

Beignet

Beignet

Van oorsprong Franse lekkernij: een mini-donut gevuld met frambozen- of appeljam

Boule nordique

Boule nordique

Een heerlijke luchtige combinatie van o.a. rogge, gerst , haver, zonnebloempitten en mout

Biere de Tradition (33cl)

Biere de Tradition (33cl)

Ons eigen gebrouwen Bière Blanche van overgebleven Pain de Tradition

Pain de seigle aux noix

Pain de seigle aux noix

Een combinatie van T65 meel met roggemeel gevuld met walnoten

Flûte aux fines herbes

Flûte aux fines herbes

Een dejeunette (kleine versie van de baguette) ingesneden en gevuld met kruidenboter

Citron meringue

Citron meringue

Klein taartje met
citroencrème vulling
met meringue er op

Éclair au chocolat

Éclair au chocolat

Langwerpig zacht gebakje gevuld met chocolade crème en een chocolade glazuur bovenop

Confiture jam d’ananas et melon

Confiture jam d’ananas et melon

Jam van ananas en meloen. Ook in andere smaken

Baguette tradition

Baguette tradition

De echte Franse baguette gemaakt van ons eigen zuurdesem en T65 meel uit Frankrijk

Madeleines à la pistache

Madeleines à la pistache

Een traditionele kleine schelpvormige cake met de smaak van pistache nootjes

Apéro provence

Apéro provence

Een Pain de Tradition heerlijk gevuld met zongedroogde tomaten en olijven

Chouquette

Chouquette

Chique soesjes: een heerlijke Franse gesuikerd soesje zonder vulling

Confiture d’abricots

Confiture d’abricots

Een heerlijke jam van abrikozen, een klassieke smaak. Meerdere smaken jam verkrijgbaar

Mini pain aux céréales

Mini pain aux céréales

Een klein meergranenbroodje voor als de pain aux céréales te groot is

Confiture cranberries et mûres

Confiture cranberries et mûres

Jam van cranberries en bramen. Ook in andere smaken

Tartelette aux framboises

Tartelette aux framboises

Klein taartje met
verse frambozen
en crème pâtissière

Sandwich brie

Sandwich brie

Halve baguette tradition belegd met brie, walnotenolie, rucola en walnoten

Pain sportif

Pain sportif

Klein broodje op basis van T65 meel met muesli en gedroogd fruit

Petit bleu

Petit bleu

Brood gevuld met
Roquefort, St. Agur,
krenten en hazelnoten

Baguette au pavot

Baguette au pavot

Onze baguette tradition gemaakt van eigen zuurdesem en T65 meel met maanzaad bovenop

Pain d’épeautre

Pain d’épeautre

Een 100% speltbrood
op basis van ons
eigen zuurdesem

Pavé Mamie

Pavé Mamie

Combinatie van T65 meel aangevuld met molenmeel, op ambachtelijke wijze gemalen

Croissant

Croissant

De roomboter croissant zoals je deze in een echte Franse bakkerij vindt

Biere de Tradition (75cl)

Biere de Tradition (75cl)

Ons eigen gebrouwen Bière Blanche van overgebleven Pain de Tradition

Sandwich thon

Sandwich thon

Halve baguette tradition
belegd met huisgemaakte
tonijnsalade en sla

Macarons

Macarons

Luchtige koekjes die op elkaar zitten met een zachte vulling ertussen. In verschillende smaken

Apéro lardons

Apéro lardons

Een Pain de Tradition heerlijk gevuld met Emmental kaas en spekjes

Délice cacao

Délice cacao

Voor de cacao liefhebber: een T65 brood van cacao, gevuld met chocolade stukjes

Sandwich rosette de Lyon

Sandwich rosette de Lyon

Halve baguette tradition
belegd met boter,
rosette de lyon en sla

Baguette aux céréales

Baguette aux céréales

Ons meergranen baguette van onder andere geroosterde tarwemout en gerst

Pepit pain nordique

Pepit pain nordique

Een kleine boule nordique, met o.a. rogge, gerst, haver, zonnebloempitten en mout.

Pain complet

Pain complet

Een klein volkorenbrood
op basis van ons
eigen zuurdesem

Confiture framboises et groseilles

Confiture framboises et groseilles

Jam van frambozen en aalbessen

Flan à la noix de coco

Flan à la noix de coco

Een gebakken custard
met stukjes kokos.
Romig en tropisch

Sandwich paté

Sandwich paté

Halve baguette tradition
belegd met Franse grove
varkenspaté en sla

Pain au chocolat

Pain au chocolat

Een roomboter croissant
gevuld met pure chocolade.
Wie kent 'm niet?

Confiture de fraises

Confiture de fraises

Jam van aardbeien.
Meerdere smaken
jam verkrijgbaar

Croissant aux amandes

Croissant aux amandes

Een overheerlijk typisch Franse croissant gevuld met amandelcrème

Opéra lardons

Opéra lardons

Croissant deeg met
crème fraîche, uitjes
en spekjes

Sandwich saumon

Sandwich saumon

Halve baguette tradition belegd met gerookte zalm, sla en roomkaas

Baguette au maïs

Baguette au maïs

Baguette van maismeel met geroosterde mais en zonnebloempitten

Flûte

Flûte

De kleine versie van de echte Franse baguette, gemaakt van zuurdesem en T65 meel

Baguette epi

Baguette epi

Onze baguette tradition in breekbroodjes vorm. Leuk om te delen!

Abricotine

Abricotine

Een klassieker: roomboter croissantdeeg gevuld met abrikozen en bakkersroom

Pain paysan

Pain paysan

Een groot boerenbrood gemaakt van molenmeel, te koop als heel, half of kwart

Torsade fromage

Torsade fromage

Kaasstengel van croissant deeg,
Emmental kaas en
Franse mosterd

Confiture de baies de sureau et myrtilles sauvages

Confiture de baies de sureau et myrtilles sauvages

Jam van vlierbessen en bosbessen

Tartelette aux fraises

Tartelette aux fraises

Klein taartje met
verse aardbeien en
crème pâtissière

Sandwich jambon/comté

Sandwich jambon/comté

Belegd met zacht pittige
bergkaas, ham, sla, tomaat,
ei en boter

Mamie Gourmande

Gangetje 14 
2311 ER Leiden
+31 (0)71 532 6198

contact@mamie-gourmande.nl

Openingstijden

Maandag: 10.00 - 19.00
Dinsdag / vrijdag: 07.00 - 19.00
Zaterdag: 07.00 - 17.00
Zondag: Gesloten

L'Atelier de Mamie Gourmande

Hogewoerd 128
2311 HT Leiden
071 889 3177
contact@mamie-gourmande.nl

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag: 08.00 - 15.00
Zondag / maandag: Gesloten

 

 

 

Over Mamie Gourmande

Mamie Gourmande is een ambachtelijke Franse bakkerij in Leiden. Zes dagen per week bakken we heerlijke Franse broden en andere lekkernijen in onze eigen oven. Alles is Frans, van het meel waar de broden mee worden gemaakt, de bakkers en zelfs het grootste deel van het personeel praat Frans. Bourgondisch genieten dus!

 

© Mamie Gourmande