Een échte Franse bakker in het centrum van Leiden.

De bakkers van Mamie Gourmande brengen hun liefde voor brood en lekkernijen helemaal naar het centrum van Leiden. De oorsprong hiervan is te vinden op het platteland in Frankrijk bij oma.

De bakkers van Mamie Gourmande brengen hun liefde voor brood en lekkernijen helemaal naar het centrum van Leiden. De oorsprong hier van is te vinden op het platteland in Frankrijk bij oma.

Oorsprong

Oma’s passie

We hebben voor de naam Mamie Gourmande – wat in het Frans ‘Bourgondische oma’ betekent – gekozen, omdat Renan zijn passie voor goed, mooi en puur eten heeft meegekregen van zijn oma. Ze woonde op het platteland van Frankrijk en gebruikte daarom, net als wij in de boulangerie, alleen maar verse producten.

La vraie ‘Mamie Gourmande’

Nieuwe generatie

Rechtstreeks uit Frankrijk

Samen met andere bakkers die uit Frankrijk komen en daar ook zijn opgeleid, zorgt Renan voor een mooi assortiment van Franse broden en lekkernijen. Voor onze croissants en broden als epautre, complet, campagne en de baguettes worden uitsluitend de beste ingrediënten gebruikt, waaronder het Bagatelle meel, Label Rouge dat speciaal per vrachtwagen naar Leiden wordt gereden. De Franse bakkers van Leiden maken er wat speciaals van.  

“Elke zaterdag haal ik mijn brood bij Mamie Gourmande, ik waan me dan altijd een beetje in Frankijk”

– Josine van der Meer

Concept

Doe je bestelling in het Frans!

Een aantal van de winkelmedewerkers in onze Franse bakkerij spreekt naast Nederlands ook Frans. Mocht u dus uw Frans willen oefenen voor als u op vakantie gaat of het gewoon leuk vindt om Frans te spreken, dan kan dat allemaal bij Mamie Gourmande!

Onze producten

Voor iedere gelegenheid kun je wel bij ons terecht: of je nu zin hebt in zoet of hartig, in patisserie of brood. Iedere dag vers uit de oven.

Wil je geen update missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Mamie Gourmande

Gangetje 14 
2311 ER Leiden
+31 (0)71 532 6198

contact@mamie-gourmande.nl

Openingstijden

Maandag: 10.00 - 19.00
Dinsdag / vrijdag: 07.00 - 19.00
Zaterdag: 07.00 - 17.00
Zondag: Gesloten

L'Atelier de Mamie Gourmande

Hogewoerd 128
2311 HT Leiden
071 889 3177
contact@mamie-gourmande.nl

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag: 08.00 - 15.00
Zondag / maandag: Gesloten

 

 

 

Over Mamie Gourmande

Mamie Gourmande is een ambachtelijke Franse bakkerij in Leiden. Zes dagen per week bakken we heerlijke Franse broden en andere lekkernijen in onze eigen oven. Alles is Frans, van het meel waar de broden mee worden gemaakt, de bakkers en zelfs het grootste deel van het personeel praat Frans. Bourgondisch genieten dus!

 

© Mamie Gourmande