Over Mamie

Een Franse bakker in het centrum van Leiden.

De bakkers van Mamie Gourmande brengen hun liefde voor brood en lekkernijen helemaal naar het centrum van Leiden. De oorsprong hiervan is te vinden op het platteland in Frankrijk bij oma.

Oorsprong

Oma’s passie

We hebben voor de naam Mamie Gourmande – wat in het Frans ‘Bourgondische oma’ betekent – gekozen, omdat eigenaar Renan zijn passie voor goed, mooi en puur eten heeft meegekregen van zijn oma. Ze woonde op het platteland van Frankrijk en gebruikte daarom, net als wij in de boulangerie, alleen maar verse producten.

Le Vraie “Mamie Gourmande”

Nieuwe generatie

Rechtstreeks
uit Frankrijk

Samen met zijn broer en andere bakkers die uit Frankrijk komen en daar ook zijn opgeleid, zorgt Renan voor een mooi assortiment van Franse broden en lekkernijen. Voor onze croissants en broden als epautre, complet, campagne en de baguettes worden uitsluitend de beste ingrediënten gebruikt, waaronder het Bagatelle meel, Label Rouge dat speciaal per vrachtwagen naar Leiden wordt gereden. De Franse bakkers van Leiden maken er wat speciaals van.

“Elke zaterdag haal ik mijn brood bij
Mamie Gourmande, ik waan me dan altijd een beetje in Frankrijk”

– Josine Jansen

Concept

Doe je bestelling
in het Frans!

De winkelmedewerkers in onze Franse bakkerij spreken naast Nederlands ook Frans. Mocht u dus uw Frans willen oefenen voor als u op vakantie gaat of het gewoon leuk vind om Frans te spreken, dan kan dat allemaal bij Mamie Gourmande!